HTML

Utolsó kommentek

A blogról, közösségről, összetartásról.

2010.06.24. 19:57 Poooh

Kedves Olvasó!

Ezen bejegyzésem alkalmával, a közösségi blogunk célját szeretném előtérbe helyezni!
Elméletileg a TSO az egyetlen olyan közösségi oldal, ahol csak a transzszexualizmussal, és a transzszexuálisokkal foglalkozunk. Viszont, miből másból ha nem belőlünk felhasználókból épülne fel az oldal, a közösség! Épp ezért (is) a saját, és mások, a jövőben hasonló gondokkal küszködő sortársaink segítése az elsődleges cél, valamint a minket még érinthető információk gyűjtése!

A blogról:

Véleményem szerint, rengeteg hasznos, és érdekes információt tartalmaz, de valójában ennél sokkal többet találhatunk a neten. A megjelenésen azonban változtatni kellene. Nem hiszem hogy ez senkinek nem tűnt fel. Szivesen olvasnék más tapasztalatairól, élményeiről.

A fórumról:

A fórumunk egy nyilvános vitafórummá vált.:( Elkeserítő! Noha a megjelenésre itt is ráférne egy kis változás. több féle topikkal lehetne bővíteni. Sajnos odáig jutottunk, hogy a topikok megkülönbözhetetlenné váltak.

Pl: Orvosok ajánlása topik:
" túl vagyok a kasztráláson"  - de az hogy ki kasztrált, hol, mennyibe került, személyes élmények, stb.. nincs ott-
és ez még a kisebb probléma, a nagyobb hogy ezt követően 50 en bepötyögik, hogy: "Gratulálok xy".
Persze aki valódi, számára értékes információt akar megtalálni, az keressen, lapozgasson, szűrjön...hátha!

A transszexualizmus betegség, a betegségről többet akarunk tudni, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb módszert a gyógyulásra. Nah most a fórumon pont ennek az ellenkezője követhető nyomon.
Na és persze, a sok téves információ: " szedj be két marék hormont, és kinő a melled"!
Kontra: írj helyesen!
Ami után természetesen, napokig, több oldalban olvashatjuk egymás anyázását!

Azt gondolom, a TSO tagjainak zöme, már nagykorú, és nekik, illetve nekünk kell utmutatást adnunk a fiatalabbaknak. Nekünk kell rávezetni őket, és egymást arra, hogy egy közösségi oldalon, nem csak trágár szavakkal tudunk dobálózni, hanem kultúrált hangnemben segítünk a másikon.

Más oldalon is regelve vagyok, ott annyival másabb a helyzet, hogy hogyha nem egy "dalt" fújsz a többiekkel, már ki vagy rekesztve. Annyira klassz lenne, ha egy jól működő közösségi oldal lenne a miénk, ahol mindenki elmondhatja a vélemyényét, normális, kultúrált keretek között. Ahol eredményesen segíthetünk a másiknak, és kaphatunk mi is segítséget.


Akinek van kedve blogolni, az mindenképp jelezze a Moderátor felé, és úgy gondolom más ötletekkel is nyugodtan lehet hozzá fordulni ( megjelenés, topiknyitás).
Tartsunk össze, hisz milyen jó volt, amikor az út elején itt kaphattunk segítséget!:)
Köszönöm a figyelmet!
 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tsonline.blog.hu/api/trackback/id/tr682107419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Patrícia 2010.06.27. 17:59:07

Kedves Poooh!

Valóban szomorú ami ezzel az oldallal történt. :(
Tényleg nagyon más volt ez az oldal olyan 3-4 évvel ezelőtt. Akkor még tényleg a segítségről szólt itt minden. Mára már sajnos korántsem ez a helyzet. Nem tudom miért siklott ki ez az egész a helyes útról. A béke kedvéért inkább mellőzném annak leírását, hogy szerintem mi lehet esetleg az egyik lehetséges ok.

"Más oldalon is regelve vagyok, ott annyival másabb a helyzet, hogy hogyha nem egy "dalt" fújsz a többiekkel, már ki vagy rekesztve."

Én személy szerint pont ezen a fórumon éreztem ezt.

Pedig valóban mind itt kezdtük... És sajnos ma már az a helyzet, hogy senki nem mer ide írni, mert fél, hogy a bejegyzésének negatív fogadtatása lesz. Ha meg valaki veszi a bátorságot, hogy gondolatait, élményeit kifejezi írásban, az címszavakban teszi csak meg.

Sajnos a ts közösség bizonyos mértékbeli összetartása hiú ábránd.

tsonline · http://tsonline.blog.hu 2010.06.27. 18:17:48

Pooh:

"A fórumunk egy nyilvános vitafórummá vált.:( Elkeserítő!"

A vitában nincs semmi rossz. Rossz kifejezést használtál.

Biztosan arra gondoltál, hogy vannak, akik kötekednek, veszekednek, trágárkodnak. Az ilyeneket előbb-utóbb kimoderáljuk. Sajnos nem mindig azonnal, mert a moderátoroknak is van magánéletük.

Ez a probléma túl van lihegve. A trágárságot előbb-utóbb úgyis kiszűrjük, a visszaesőket pedig tiltjuk átmenetileg, majd véglegesen. Nem kell megijedni ettől, ez minden fórumon így van.

Régen más volt - persze, az egész magyar internet más volt még tíz éve, mikor a TSO indult. Sokkal kevesebben neteztek, mindenki sokkal jobban megválogatta a szavait. Mostanra már szinte mindenkinek van netkapcsolata, szórakozássá vált a trollkodás. Nem a TSO változott, hanem a világ.

"Noha a megjelenésre itt is ráférne egy kis változás."

Továbbra sem gondolom, hogy a megjelenésen módosítani kéne, nem szolgálná semmivel sem jobban a közösség javát. De várom a konkrét javaslatokat.

"több féle topikkal lehetne bővíteni."

Lehetne, de ez kétélű dolog, mert a túlságosan sok topik szétszórja az információt. Ezért ez meggondolandó.

"" túl vagyok a kasztráláson" - de az hogy ki kasztrált, hol, mennyibe került, személyes élmények, stb.. nincs ott-"

Ez igaz. Jó lenne, ha mindenki bővebben írna a tapasztalatairól.

"és ez még a kisebb probléma, a nagyobb hogy ezt követően 50 en bepötyögik, hogy: "Gratulálok xy"."

Ez is egy valós probléma. Kérdés, hogy egy fórum mennyire menjen el a chat vagy mennyire egy tudásbázis/wiki irányába.
A túlzottan chatszerű társalgást moderáljuk, illetve átirányítjuk a Teaház topikba. A hasznos információkat viszont időről időre nem ártana kigyűjteni, és elkülönülten is elhelyezni a blogon, zárt fórumtopikban, a TSO útikalauzban vagy egyéb könnyen kereshető módon.

tsonline · http://tsonline.blog.hu 2010.06.27. 18:33:30

@Patrícia: "Valóban szomorú ami ezzel az oldallal történt. :(
Tényleg nagyon más volt ez az oldal olyan 3-4 évvel ezelőtt. Akkor még tényleg a segítségről szólt itt minden. Mára már sajnos korántsem ez a helyzet. Nem tudom miért siklott ki ez az egész a helyes útról. A béke kedvéért inkább mellőzném annak leírását, hogy szerintem mi lehet esetleg az egyik lehetséges ok."

Régen más volt - persze, az egész magyar internet más volt még tíz éve, mikor a TSO indult. Sokkal kevesebben neteztek, mindenki sokkal jobban megválogatta a szavait. Mostanra már szinte mindenkinek van netkapcsolata, szórakozássá vált a trollkodás. Nem a TSO változott, hanem a világ.

Ez a probléma túl van lihegve. A trágárságot előbb-utóbb úgyis kiszűrjük, a visszaesőket pedig tiltjuk átmenetileg, majd véglegesen. Nem kell megijedni ettől, ez minden fórumon így van.

"Pedig valóban mind itt kezdtük... És sajnos ma már az a helyzet, hogy senki nem mer ide írni, mert fél, hogy a bejegyzésének negatív fogadtatása lesz."

Ez erős túlzás. Inkább lustaságból nem írnak a tagok.
Ugyanakkor a túlzott sértődékenység is kerülendő. Nem egyszer történt meg, hogy valaki hasznos tanácsot adott, a másik pedig ettől megsértődött és felháborodottan vágott vissza, vagy sértődötten kivonult.

"Sajnos a ts közösség bizonyos mértékbeli összetartása hiú ábránd. "

Ez minden közösségre igaz.

Patrícia 2010.06.27. 18:46:45

"Ugyanakkor a túlzott sértődékenység is kerülendő. Nem egyszer történt meg, hogy valaki hasznos tanácsot adott, a másik pedig ettől megsértődött és felháborodottan vágott vissza, vagy sértődötten kivonult."

Ez jogos. De ugyanakkor mindenki más, más egyén, más háttér, más lehetőségek, más életút stb. Nem lehetnek mindenkire ugyanazok a sablonok jók. Nem épp ildomos elítélni valakit, mert ő másképp látja, gondolja, csinálja. Lehet, hogy X-nek, Y-nak, Z-nek hasznos tanács, de lehet, hogy Q-nak egyáltalán nem. Ez volt oka sok sértődésnek az oldalon. A másik ok meg bizonyos személyek (főleg a fiatalok) éretlen magatartása, hozzáállása. Igazából nem szeretnék nevesíteni, de nagyon sok múlt három személy bejegyzésein.
Ezek az okok általánosságban értendőek és nem pont csak magamra értelmezve.
A ts társadalomban fokozottan van jelen a sértődöttség, az érzékeny lelkivilág. Pontosan a nemi identitászavar, a nem átlagos lelkivilág miatt. Sokan ezt figyelmen kívül hagyták hozzászólásaikor.
süti beállítások módosítása