HTML

Utolsó kommentek

A bíróság döntött: fiúvá válhat a 12 éves lány

2008.05.26. 23:40 tsonline

Eredeti cikk: inforadio.hu
2008. május 26., hétfõ 21:00     InfoRádió / Daily Telegraph

Igen nagy visszhangot váltott ki az egyik ausztrál bíróság döntése, amelyben engedélyezi egy 12 éves kislánynak és szüleinek, hogy megtegyék a szükséges lépéseket ahhoz, hogy a gyermek fiúvá válhasson.
 
Négyéves kora óta fiúként él és a fiúk életformáját követi egy ausztrál kislány, ennek ellenére minden egészségügyi hatóság, köztük a pszichológusi ajánlás is elutasította kérelmét egy átoperáló mûtétre.

A család épp ezért a bírósághoz fordult, amely kimondta: azonnal el lehet kezdeni az elõkészületeket arra.

A család szerint ez azért fontos mihamarabb, mert a kislány most kezd belépni a pubertáskorba, azaz egyelõre a menstruáció elõtt áll és a mellei sem fejlõdtek ki, vagyis még nem indultak el azok a hormonális változások, amelyek következtében nõiesebbé válna.

A döntés értelmében azonban a lényegi beavatkozásokat, azaz a méh és a petefészek eltávolítását, csak akkor végezhetik el az orvosok, ha a gyermek betöltötte a 18. életévét, addig csak visszafordítható eljárásokra kerülhet sor.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tsonline.blog.hu/api/trackback/id/tr94489482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása