Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Utolsó kommentek

TranszSzexualizmus vs. Shemale

2008.03.05. 00:23 Kittycat

Welkom kedves blogolvasók (hogy miket nem tanul az ember lánya hollandföldön járva! :) )

 

Nem untatnám a kedves olvasókat mindenféle felesleges köröcskékkel, így jól belecsapok a lecsóba, ahogy nagyonerős vasember barátunk mondta volt anno. Szóval ezen kis szösszenet azért jött létre, mert már borzalmasan unom, (nem mellesleg felháborít, flusztrál és undorít egyszerre) hogy egyes szexvideókat és egyéb vizuális segédeszközöket használó, főleg hímnemű embertársaink a fennt említett két fogalmat teljes szinonímaként használják. Persze, tudom, hogy édes dolog az egyszerűsítés és a tudatlanság mámoros homálya, és azt is tudom hogy az emberekre nem épp jellemző, hogy vmilyen szónak aminek nem tudja a teljes jelentését, annak utánazzen... Azért bizakodom, hogy akad még pár emberke, aki próbálja ezt a dolgot körüljárni, és nem csak egy oldalról szemlélni. Ezzel az irománnyal szeretnék segítséget nyújtani annak a pár emberkének, akik mégis veszik maguknak a fáradságot és utánaolvasnak imádatuk tárgyának vagy esetleg egészen más okból érdeklődnek a téma iránt.

Talán kezdjük a fogalmakkal. Magyarul sajnos egyik általam kipróbált on-line szótár (Britannica Hungarica, Pallas Nagy Lexikona és az On-line Magyar Értelmező Szótár), sem adott találatot egyik szóra sem, kivéve talán a Wikipédiát, ahol megtaláltam a transzszexualitást. Wikipédia (magyar): „Transzszexualitás: amikor egy ember nemi tudata ellentmond a testi nemi szerveinek (például férfitestben élő nő, aki biológiailag férfi, lelkileg viszont nő).” A shemlae szó nem szerepelt a fent említett szószedetek egyikében sem.

Angol nyelven keresve már azért nem ilyen elkeserítő a helyzet. A Wikipédia angol nyelvű változata hosszan értekezik a témáról, annak meghatározásától kezdve a terminológiáig szinte mindent megtudhatunk belőle amíre nagy vonalakban kíváncsiak lehetünk. Mégis talán ez a mondat az ami kifejezi, hogy mi is a transzszexualizmus: „Transsexualism is a condition in which a person identifies with a physical sex different from the one that they were born with or assigned in cases where ambiguity of the child's sex organs led to assigning them a physical sex.” Azaz a Transzszexualizmus egyfajta állapot, melyben egy személy fizikailag úgy határozza meg magát mintha a testi neme különbözne attól mint amivel született vagy amit meghatároztak neki abban az esetben ha a gyerek nemi szervei nem voltak egyértelműek, így a testi nem meghatározására volt szükség.* Helyszűke miatt inkább nem másolom ide be a hosszas értekezést, de ezen a linken elérhető. A Dictionary.com szerint ezt jelenti:

„–noun

 1. a person having a strong desire to assume the physical characteristics and gender role of the opposite sex.

 2. a person who has undergone hormone treatment and surgery to attain the physical characteristics of the opposite sex.

  adjective

 3. of, pertaining to, or characteristic of transsexuals.

   

Azaz:

-főnévként

 1. Személy, akinek erős vágya az ellenkező neműre váltani fizikai (testi) jegyeit és nemi szerepét.

 2. Személy, akik hormonkezelésnek és műtétnek veti alá magát, hogy magára öltse az ellenkező nem fizikai jegyeit.

  -melléknévként

 3. transzszexuálisokként meghatározottakhoz vagy azok egy csoportjába tartozik.

 

A World Web Online szerint: „Condition in which a person assumes the identity and permanently acts the part of the gender opposite to his or herbiological sex

Picit magyarítva: Állapot, melyben a személy folyamatosan a biológiai nemével ellenkező nem részeként azonosítja magát és ennek megfelelően is viselkedik.

A shemale szó jelentése az angol nyelvű Wikipedia szerint ezt jelenti: „Shemale (sometimes she-male) is a usually derogatory term [1] for a person who appears to be female, possessing both breasts and male genitalia. [2]

The term, along with tranny, ladyboy and others, is often used in sex industries [3][4] to refer to a pre-operative transsexual [5] who have not had sex reassignmnet surgery; although the industry is known to advertise catering to customer's interests. Less frequently, it is used to describe intersex people. [citation needed]

Many people within the LGBT communities, particularly transgender individuals, consider the term offensive. [6] However, like many potentially derogatory labels, some have adopted the term as an endearment or as a form of self-empowerment. [7]”

Ez magyarul kb ezt jelenti: shemale gyakran derogáló meghatározás azokra a nőként megjelenő személyekre, akik rendelkeznek két (női) mellel és férfi genitáliával. A meghatározást a tranny, ladyboy és más szavakkal egyetemben gyakran használják a szexiparban utalva ezzel az operáció előtt álló transzszexuálisokra, akik még nem estek át a nemi átalakító műtéten. A szexipar azzal reklámozza őket, hogy kielégítik a kedves fogyasztó érdeklődését. Kevésbé ugyan, de használatos még interszex emberek meghatározására. Sok ember, az LGBT közösségen belül – részben transgender egyének – támadó meghatározásnak tekintik. Mégis, mint sok potenciálisan derogáló cimke, néha a meghatározást átveszik mint kedveskedést vagy mint önmeghatározási formát.

A Dictionary.com szerint: "Definition:  a genetic male who has both male and female characteristics; a male who has undergone surgical feminization Usage:  derogatory slang.”

Ami nagyjából ennyit tesz: Meghatározás: genetikai férfi aki magán hordozza mindkét nem (férfi és nő) maghatározó jegyeit; olyan férfi aki átesett műtéti nőiesítésen. Használat: Derogáló szleng. A World Web Online meglehetősen szűken fogalmaz: „( sometimes offensive) a form of transsexual, esp. one in the sex industry.”

Ami kb ennyit jelent: (olykor támadó) a transzszexuális egy formája különösen a szexiparban (használják)

Amint az látható, a két kifejezés szoros kapcsolatban van egymással, csak épp a tartalmuk egészen más. Míg a transzszexuális kifejezést egyfajta állapotként határozzák meg, addig a shemale-t mint olyan transzszexuális állapotban leledző személyek speciális csoportjaként határozzák meg, akik leginkább a szexiparban dolgoznak. Másik eshetőség, hogy azért mondják ezt egy transzsexuális személyre hogy megbántsák őt. Harmadik esetként az önmeghatározás illetve kedveskedő megjegyzést láthattuk mint meghatározási forma. Nos, ennyi negítív jelentés után, sztem elég közeli barátságban kell állnia annak a két személynek akik között elhangzik a párbeszédjükbe foglalva ez a szó, és a célzott személy nem sértődik meg ezen.

A kevésbé cizellált olvasókra való tekintettel picit rövidebben összefoglalnám a fentieket: A transzszexualizmus egyfajta állapot, míg a shemale a transzszexuálisok azon csoportja, akik leginkább a szexiparban ténykednek. Azaz kedves uraim ezek után ha egy TS lányt szeretnének társnak és erre a célra az internetes vagy egyéb társkereső hirdetést kívánják felhasználni, és ezen hirdetésekben a shemale szót használják, előfordulhat, hogy társ helyett egy konzumlányt kapnak és ez esetben egy szavuk sem lehet, mert Önök fogalmaztak rosszul. Ezen túl bármennyire is fájó, de a „kis cafkának” lesz igaza, amikor „szolgáltatás” teljesítése után követeli magukon a jussát.

Jó tanács: Kedves uraim! Ha valóban TS lányt szeretnének maguknak párnak kérem kerüljék a shemale, ladyboy, kukislány és egyéb hasonló szlengek használatát, mert ezekkel igen egyszerűen megsérthetik a potenciális célszemélyeket. Másik fontos dolog, hogy a Transzszexuális emberek elsöprő többsége nem azért kezd bele a hormonkezelésbe és a műtéti dolgokba, hogy cicis kukis lány/fiú váljon belőle. Azaz legnagyobb részünk teljes átalakulást szeretne és nem azt, hogy félúton megakadva ilyen is és olyan is legyen. Azaz számoljanak azzal, hogy esetleges preop transzsexuális nő partnerük amint módja és lehetősége nyílik rá, azonnal meg fogja lépni a teljes átalakuláshoz vezető utolsó lépést is. Azaz a kis plusz alkatrészüket átalakíttatják normális női nemi szervre, és önök megint csak hoppon maradnak a vágyaikkal. Tisztelet a kivételnek!

Nagyon rövidre fogva az egészet: Ha lekurváznak egy GG nőt, akkor az jó esetben csak otthagyja önöket. Ez igaz ránk TS lányokra is, csak lehet, hogy mi talán egy picit érzékenyebben reagálunk majd.

Most pedig lehet megsértődni és panaszkodni.

Kitty

Ui.: Ha fordítási hibát találsz a szövegben, és van jobb javaslatod, akkor kérlek javíts ki! Köszi!

* Köszönet Eriknek az értékes javításért!

2 komment

Címkék: magyarázat shemale fogalom transzszexualizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://tsonline.blog.hu/api/trackback/id/tr74366035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erik 2008.08.30. 19:44:38

born with or assigned in cases where ambiguity of the child's sex organs led to assigning them a physical sex

amivel született, vagy amit meghatároztak neki abban az esetben ha a gyerek nemi szervei nem voltak egyértelműek, így a testi nem meghatározására volt szükség.

Valahogy így. Amúgy nagyok vagytok! Örülök hogy rátaláltam erre az oldalra.

Kittycat 2008.08.30. 20:38:15

Köszi a javítást! A szövegben is megtörtént a változtatás.