HTML

Utolsó kommentek

Metoidioplasztika (csikló-felszabadító műtét)

2007.06.01. 23:00 tsonline

A cikk eredeti címe: Metoidioplasty (Clitoral Release)
Írta: Dr. Michael L. Brownstein
Fordítás: Kitty és Sandra

A cikkhez tartozó képek galériája itt tekinthető meg.

A metoidio-plasztika (metoidioplasty) egy olyan eljárás, amely lehetővé teszi, hogy a klitórisz (csikló) kiszabadítva "burkolatából" egy kis pénisznek látszódjék. Ezzel egyidejűleg egyfajta körülmetélés is végezhető, hogy a klitórisz vége egy hímvessző makkjának látszódjon.

A klitórisz burkának eltávolítása mellett, a képlet alsó felszínét (chordee) el kell választani a sűrű rostos kötőszövetétől, hogy jobban feltárható legyen. Ez a technika szintén eredményezhet még valamennyi hosszúságnövekedést, noha csak korlátozott mértékben. Figyelni kell rá, hogy ne sértsük meg a belső, merevedésre képes szöveteket a kötőszövetes szalagok eltávolításakor, hogy azok fontos funkciói ne vesszenek el.

A kisajkakat (labia minora) lebenyként használjuk, hogy védje a csikló lecsupaszított alsó felületét, és növelje annak vastagságát, átmérőjét.

A nagyajkakat (labia majora) plasztikai sebészeti technikákkal lejjebb helyezzük természetes helyzetétől, és zsebeket alakítunk ki bennük a hereimlantátumok elhelyezésére. Ez szimulálja a férfi herezacskót a herékkel. Egy későbbi lépésben, vagy az eredeti folyamat során ezt a szétválasztott herezacskót középen egyesítjük, hogy egységes herezacskónak látszódjék két herével a belsejében. Tágító eszközre lehet szükség a "herezacskó" zsebeinek tágításához a végleges implantátumok behelyezése előtt, de ez többnyire felesleges. Ehhez egy kiegészítő műtétre van szükség. A hereimplantátumok általában saját súlyuknál fogva leereszkednek a gravitációnak köszönhetően.

Lehetőségként a metaidioplasztika során a húgycső meghosszabbítható az új pénisz hegyéig. Hüvelyi nyálkahártyalebeny használatával hosszabbítható meg a húgycső az eredeti húgycsőnyílástól, anélkül, hogy a nyílást közvetlenül megzavarnánk, és veszélyeztetnénk a záróizom működését. Ebben az esetben a kisajaklebeny védi a hüvelyi lebenyből képzett húgycsőhosszabbítást, és növeli a vastagságot. Ez az eljárás jóval bonyolultabb és plusz kockázattal jár, mint a fisztulaképződés (vizelet-átfolyás).

Fontos megjegyezni, hogy ez nem a szokásos falloplasztika (phalloplasty), és az eredmény nagymértékben függ a klitórisz méretétől és a hormonok általi megnövekedésétől.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tsonline.blog.hu/api/trackback/id/tr8291068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rumbatokhaha 2009.02.26. 11:30:45

FtM Transsexual Surgery Phalloplasty Using Perovic Metoidioplasty 2008

www.medical-tourism-in-thailand.com/female-to-male-operation-srs.html

rumbatokhaha 2009.02.26. 11:33:02

@rumbatokhaha:

Nem találtam nőkre vonatkozó műtéti bejegyzést, emiatt került ide a link.

Verde 2009.07.11. 23:03:40

Hello!

Valaki fel tud világosítani hogy mi a különbség az implantátum pénisz és a "csiklóból készült" pénisz között? Angolul sajnos nem értek.. :S
Választ előre is köszönöm.

kovacssziszmo 2010.06.27. 17:59:06

helló!

olyan lányt keresek aki jártas ,tapasztalt a nemváltó műtétben én még semmit nem tudok de azt igen hogy nem akarok nő lenni tovább!!!!!!!!!!!!
írj ha van ilyen aki már túl van ilyenen hol kell kezdeni mennyibe kerül tb mit áll mi jó és mi nem.
köszike!!!
Én kb 5 éves korom óta élek férfiként a mai napig is de ebben a testben kész katasztrófa pedíg már nem vagyon tini!!!!!!!!
Tudom mit szeretnék hát nem ezt a testet!
süti beállítások módosítása